Cum să lucrezi corect cu un polizor unghiular

Polizorul (polizorul unghiular) este unul dintre cele mai solicitate unelte care se folosesc in constructii si reparatii. Poate fi folosit pentru a efectua o gamă largă de sarcini, cum ar fi șlefuirea materialelor sau tăierea barelor de armare.
Pentru a efectua corect toate aceste lucrări și pentru a nu vă răni, este important să utilizați corect polizorul, să îi cunoașteți caracteristicile și să respectați măsurile de siguranță.

Caracteristici ale polizorului și tipuri de discuri

Cu ajutorul unui polizor  poți șlefui, tăia, curăța diverse materiale: gresie, lemn, metal, piatră etc. În același timp, pentru munca completă a polizorului, este necesară utilizarea unui atașament adecvat - un disc de șlefuit sau de tăiere. Există trei reguli simple pentru a-l alege:
  1. Cu cât diametrul discului este mai mare, cu atât mai multă putere ar trebui să fie în polizorul unghiular. Discurile cu diametru mic sunt mai potrivite pentru turații mari.
  2. Diferite tipuri de discuri pentru a lucra cu diferite tipuri de materiale. Pentru metal se folosesc discuri abrazive, în timp ce pentru beton sunt mai potrivite discurile de diamant .
  3. Discurile sunt marcate cu diametrul, tipul și alți parametri. Acest lucru vă va permite să înțelegeți dacă sunt potrivite pentru sarcina curentă sau nu.Lucru sigur cu o râșniță

    Tipuri de discuri

    Există următoarele tipuri de accesorii :
  4. detașabil - vă permit să tăiați produse metalice;
  5. ferăstraie - utilizate pentru tăierea lemnului;
  6. degroșare - potrivită pentru lucrări de șlefuire;
  7. decapare - vă permit să curățați produsele de rugină.
  8. Pentru a instala discul selectat pe instrument, trebuie să urmați câțiva pași:
  9. deconectați râșnița de la rețea (dacă unealta este fără fir, se recomandă scoaterea bateriei);
  10. apăsați butonul de blocare și blocați arborele;
  11. apoi deșurubați piulița de blocare cu o cheie cu două proeminențe;
  12. instalați un nou disc;
  13. fixați piulița de blocare cu aceeași cheie.
  14. După aceea, puteți porni instrumentul și puteți începe lucrul.

    Caracteristici ale lucrului  în funcție de tipul de material

    Fiecare material necesită nu numai utilizarea disului corespunzător, ci și propria sa abordare. Să luăm în considerare cele mai populare tipuri de muncă.

    Cum să tăiați corect metalul 

    Pentru a tăia metalul, trebuie să luați o roată abrazivă. Este important să vă asigurați că se mișcă strict de-a lungul marcajelor. Nu este nevoie să urmăriți virajele. Viteza trebuie selectată în așa fel încât să fie confortabil de lucrat și discul să nu se încline.Tăierea metalelor cu polizor

    Aceleași recomandări se aplică atunci când lucrați cu carton ondulat. Singura diferență este calitatea tăieturii în sine. În acest caz, acesta va fi rupt, ceea ce înseamnă că va fi necesară măcinarea suplimentară.
    Tăierea betonului armat poate fi cea mai dificilă. Acest lucru se datorează faptului că în interiorul său există o armătură. În acest caz, se recomandă să faceți o pauză în timpul lucrului și să tăiați la o adâncime mică - până la 1,5 cm.

    Caracteristici de tăiere lemn, placaj, PAL

    În ciuda încercărilor de a tăia materialele lemnoase cu o râșniță, mulți experți sunt unanimi în opinia lor - nu este recomandat să folosiți acest instrument pentru astfel de sarcini. Există o serie de alte instrumente pentru lucrul cu lemn, placaj și PAL: ferăstrău circular, ferăstrău și altele. Acest lucru se datorează gradului ridicat de pericol la tăierea materialelor pe bază de lemn.

    Cum să tăiați plăci ceramice

    Când lucrați cu plăci, nu se poate evita formarea multă de praf. Nu vei putea scăpa de ea, dar este foarte posibil să te aperi. Pentru a face acest lucru, umeziți plăcile în apă. Aceeași metodă va ajuta la evitarea ciobirii în timpul procesului de tăiere a plăcilor.

    Cum să slefuiti

    Șlefuirea necesită un disc de suport de șlefuit și o roată cu șmirghel. Atunci când îl alegeți, este important să luați în considerare gradul de abraziune:
  15. mare (de la 12 la 80 de particule pe 1 cm2) - utilizat pentru prelucrarea primară brută;
  16. mediu (80-160 particule la 1 cm2) - potrivit pentru prelucrarea materialelor lemnoase;
  17. fin (160-1400 particule la 1 cm2) - folosit pentru finisarea pieselor.
  18. Polizorul unghiular poate fi folosit și pentru șlefuirea betonului. Acest lucru necesită un capac de protecție cu o țeavă. La el este conectat un aspirator pentru a îndepărta praful.Cum să măcinați corect cu o râșniță

    Reguli de lucru 

    Pentru o muncă completă și sigură, este important să urmați câteva puncte simple:

  19. Nu uitați să folosiți ochelari de protecție, îmbrăcăminte de protecție, încălțăminte închisă și alte echipamente de protecție atunci când lucrați cu polizorul.
  20. Pregătiți-vă locul de muncă în avans. Zona de lucru trebuie să fie liberă de obiecte străine care ar putea interfera cu munca sigură și corectă.
  21. În apropierea locului de lucru nu trebuie să existe materiale inflamabile.
  22. Poziționați instrumentul astfel încât să fie departe de dvs. Dacă discul se prăbușește în timpul funcționării, fragmente din acesta vor zbura.
  23. Discul mașinii de șlefuit trebuie acoperit cu un capac de protecție.
  24. Nu puneți presiune pe disc în timpul funcționării. Pur și simplu țineți instrumentul ferm în direcția în care doriți să fie.
  25. Nu porniți unealta dacă lama este blocată în tăietură.
  26. Profilul metalic trebuie tăiat în locuri cu o secțiune transversală minimă.
  27. Tăierea plăcilor ceramice, betonului sau cărămizilor este întotdeauna însoțită de mult praf. Utilizați un respirator pentru a vă proteja sistemul respirator.
  28. Tăiați betonul și pereții cu grijă extremă, deoarece cablurile, țevile sau fitingurile pot fi ascunse în interior. Acestea pot determina oprirea bruscă a discului.
  29. Pentru ca instrumentul să reziste mai mult și să nu provoace dificultăți atunci când este lansat ulterior, acesta trebuie să fie stocat cu discul în sus.Instalarea capacului de protecție pe polizor

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!