Ce generator sa aleg?

Ce generator sa aleg?
Ce generator sa aleg?  Gândiți-vă dacă trebuie să porniți automat dispozitivul

Situația energetică din Europa devine din ce în ce mai dificilă. Din când în când există mai multe avertismente despre posibile întreruperi de curent , adică întreruperi temporare de curent din cauza unui sistem ineficient. În plus, există defecțiuni, probleme cu electricitatea în timpul furtunilor și alte fenomene meteorologice violente.
Cum să faci față unei situații în care nu există alimentare cu energie electrică pentru mai multe, și uneori chiar pentru câteva ore? Problemele apar atât acasă, cât și pe șantiere sau în industrie. Un generator poate fi soluția. Un generator de energie selectat corespunzător va face față unei situații de urgență, poate fi și o sursă de energie permanentă. Totul depinde de la ce generator de energie vom ajunge.

Cum funcționează un grup electrogen?

Un generator de energie poate produce energie electrică datorită prezenței mai multor componente importante. Cele de bază sunt motorul cu ardere internă, generatorul și tabloul electric . Energia este generată prin arderea unui anumit combustibil în motor. care? Ne vom ocupa de asta într-o clipă.
Ca urmare a arderii, este antrenat un arbore special din motor, din care energia este transferată la generator . Ea este cea care este responsabilă pentru producerea de electricitate datorită fenomenului de inducție electromagnetică. Generatorul este situat într-un cilindru special numit stator. Energia generată este apoi transferată la rețeaua electrică sau la dispozitivele conectate direct la generator.
ce generator sa aleg?  Cu roti
Generatoarele pot fi grele. Deci merită să alegeți un model cu roți

Generatoare de energie - tipuri de surse de alimentare

Cu toate acestea, dacă ne întrebăm ce generator de energie să alegem , una dintre cele mai importante probleme va fi tipul de alimentare. Există trei modele de bază din care să alegeți – generatoare alimentate cu benzină, diesel sau gaz.
Grupurile electrogene pe benzină sunt considerate cele mai eficiente Pot fi propulsate de motoare în doi timpi sau în patru timpi. Acesta din urmă tip de unitate este cel care oferă cea mai mare putere, dar astfel de agregate sunt printre cele mai scumpe.
Generatoarele de energie cu motoare diesel care funcționează cu motorină, la rândul lor, se caracterizează printr-un consum mai mic de combustibil. Ele consumă adesea până la jumătate din cantitatea de combustibil decât motoarele pe benzină. Cu toate acestea, trebuie amintit că țițeiul este în prezent semnificativ mai scump decât benzina.
A treia opțiune sunt unitățile GPL . Astfel de dispozitive consumă cel mai mult combustibil și pot avea performanțe puțin mai slabe. Cu toate acestea, gazul este încă mult mai ieftin decât benzina sau petrolul.

Ce generator sa aleg? Generator și tip de construcție

Am menționat generatorul mai sus pentru un motiv. Multe depind de asta în generatorul de energie. Datorită tipului acestui element, se disting două tipuri importante de generatoare - monofazate și trifazate.
Generatoarele monofazate au o tensiune de 230 V. Un astfel de echipament este potrivit pentru generarea de energie electrică necesară, de exemplu, pentru alimentarea aparatelor de uz casnic de bază. Nu va avea prea multă putere.
Teoretic, mai multe posibilități sunt oferite de un generator trifazat cu o tensiune de 400 V. În acest caz, puteți alege între intrare monofazată și trifazată. Numai în primul caz, dispozitivul va oferi doar 60 la sută din puterea sa maximă. Pentru aceasta, utilizarea agregatelor trifazate necesită o instalare adecvată.
Generatoarele de energie pot fi, de asemenea, împărțite în funcție de tipul de construcție. Generatoarele staționare oferă de obicei mai multă putere, dar sunt grele și greu de mutat. Când dorim să folosim generatoare în locuri diferite, este mai bine să alegem generatoare portabile . În schimbul unei puteri ceva mai puține, obținem dimensiuni compacte și un design care facilitează transportul.
Ce generator de curent pentru casă și teren?  Alege un model portabil
Un generator portabil de energie va ajuta într-o situație critică

Care generator este cel mai bun? Cele mai importante caracteristici ale acestui dispozitiv

De departe, cel mai important element în selecția agregatelor este totuși puterea dispozitivului. Depinde de asta dacă generatorul de energie va suporta alimentarea cu energie a tuturor dispozitivelor conectate la instalație. Trebuie reținut că puterea agregată trebuie să fie mai mare decât suma necesarului de energie al echipamentului .
De exemplu, în cazul sculelor electrice sau a dispozitivelor de încălzire, puterea agregatului ar trebui să fie de 1,2 ori mai mare. Când vine vorba de echipamente de sudare, această valoare crește la 1,5. Agregatele trifazate care alimentează betoniere, pompe sau alte mașini de construcții similare trebuie să fie de până la trei ori mai rezistente decât acestea. 
De unde știi cât de eficient este un generator? Pe care să o aleg din cauza puterii? Îl putem citi de pe plăcuța de identificare a dispozitivului. Cu toate acestea, este necesar să se verifice dacă este putere la sarcină maximă. Pentru unele dispozitive, puterea este dată la ardere de 75%.
Un generator cu o putere de aproximativ 1000 W ar trebui să fie suficient pentru a alimenta sculele electrice.Generatoarele cu invertor mai mici , ideale ca dispozitive portabile, au de obicei o putere de 600-800 W. Vor funcționa pentru scurt timp, în situații de urgență. Cu toate acestea, dacă ne interesează o muncă mai serioasă, trebuie să alegeți un generator cu o putere de câteva mii de wați.

Pornirea generatoarelor de energie

Un parametru important al generatoarelor de energie este, de asemenea, modul în care acestea sunt pornite. Dispozitivele mai simple au o pornire manuală . Sunt echipate cu așa-numitele linie inversă. Trebuie să-l trageți pentru a porni dispozitivul - funcționează în mod analog cu multe unelte electrice, de exemplu cu drujba.
Generatoarele de energie cu pornire automată sunt mai convenabile de operat În acest caz, pentru a le porni, este suficient să rotiți cheia sau să apăsați butonul corespunzător. Aceste tipuri de agregate sunt potrivite ca sursă de energie de urgență în cazul unei întreruperi de curent de la rețea. Cu configurația corectă, acestea se vor porni automat într-o astfel de situație. Generatoarele de pornire manuală nu vor funcționa în acest rol.
generator de curent - pe care să-l alegi?  Mizați pe un model care va avea puterea potrivită
 

Ce generator sa aleg? Funcții și caracteristici suplimentare

Generatoarele moderne de energie sunt, de asemenea, echipate cu o serie de funcții suplimentare. Una dintre ele este posibilitatea menționată mai sus de a porni automat sursa de alimentare de urgență, adică ATS . Cu această opțiune, putem fi siguri că generatorul ne va proteja de consecințele unei pene de curent - nici măcar nu vom observa o defecțiune scurtă.
Funcția AVR, sau regulatorul de tensiune, este de asemenea utilă Este un sistem care compensează fluctuațiile de tensiune la alimentarea dispozitivelor individuale. În acest fel, protejează împotriva defectării receptoarelor de putere - fără un astfel de sistem, fluctuațiile pot „arde” dispozitivele conectate la generator.
Atunci când alegeți un generator, acordați atenție capacității rezervorului de combustibil . Cu cât este mai mare, cu atât unitatea va funcționa mai mult fără intervenția noastră, ceea ce se poate dovedi deosebit de util. Merită să alegeți dispozitive în care putem verifica cu ușurință nivelul combustibilului.
În plus, există acces ușor la elementele înlocuibile, cum ar fi bujia. Acest lucru va face mai ușor de înlocuit. Contrar aparențelor, este destul de important și tipul de carcasă al unităților - de acesta depinde nivelul de zgomot care le însoțește la locul de muncă.
ce generator de energie va îndeplini cerințele înalte?  Merită să alegeți puterea de 7500 W
Generatoarele de 7500W sunt deja mașini foarte eficiente

Ce generator de curent pentru casă și care pentru șantier?

Luând în considerare toate aceste caracteristici, puteți alege un generator de energie adaptat cerințelor dumneavoastră. Utilizatorii privați cumpără cel mai adesea un generator de energie pentru alimentarea de urgență acasă sau pe un șantier.

Generator de curent - pe care să-l alegi pentru casa ta?

Ce generator pentru casa În acest caz, nu va fi nevoie de putere mare. Un generator monofazat ar trebui să fie suficient. Va fi o idee bună să alegeți un model mai ieftin, până la urmă, întreruperile de curent nu sunt atât de împovărătoare în cazul utilizării acasă.
Cu toate acestea, funcția ATS va fi importantă pentru a menține electricitatea - și starea alimentelor din frigider sau congelator. Acest lucru va face chiar și dispozitivele de alimentare frecvente să nu fie o pacoste. Pentru casă, să alegem și dispozitive cu o construcție compactă, închisă . Vor lucra mult mai silențios.

Generator de curent - pe care să-l alegi pentru un șantier?

Dacă dorim să obținem o sursă de energie de urgență pentru șantier, vom avea nevoie de un generator mult mai eficient . Prin urmare, în acest caz, cel mai bine este să pariezi pe dispozitive alimentate cu motoare pe benzină sau diesel. Puterea mare va fi importantă - câteva mii de wați sunt esențiale.
La șantier sunt necesare generatoare de energie trifazată . Fără ele, mașinile de construcții nu vor funcționa corect. Nivelul de zgomot sau pornirea automată este mai puțin importantă. Cu toate acestea, merită să alegeți modele cu regulator de tensiune - salturile sale pot avea consecințe deplorabile pentru dispozitivele mai scumpe de pe șantier.
Unitatea poate ajuta, de asemenea, la încălzirea apartamentului în zilele reci cu pene de curent. 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!