Curățarea pietrelor de pavaj. Ce instrumente și metode vor funcționa cel mai bine?

Curățarea pietrelor de pavaj. Ce instrumente și metode vor funcționa cel mai bine?
Curățarea pietrelor de pavaj - cele mai bune moduri
Pietrele de pavaj sunt un material foarte popular în grădini și curți. Este adesea folosit pentru a alinia trotuare, alei sau alei. Se distinge prin durabilitate bună și aspect atractiv. Cu timpul, însă, poate pierde aceste avantaje atunci când apar pete pe el și începe să crească excesiv de mușchi. Prin urmare, este necesar să curățați în mod regulat pietrele de pavaj. Cum să aveți grijă de aspectul său, cât de des să curățați cubul și cum să-l protejați de murdărie? Verifica acum!

Cât de des vor avea nevoie de curățare pietrele de pavaj?

Regularitatea este de mare importanță la întreținerea pietrelor de pavaj Suprafețele aleilor sau ale aleilor sunt expuse la soare, vânt și precipitații pe tot parcursul anului. Este un test greu și multă murdărie pentru ei. Cel mai bine este să îndepărtați în mod continuu frunzele, nisipul, pietrișul și alte resturi de pe pavaj.
Spălarea temeinică a pavajului trebuie programată cel puțin o dată pe an. Merită să alegeți o dată de primăvară pentru a elimina poluarea după iarnă. Cu toate acestea, cel mai bine este să planificați o a doua curățare a pavajului în toamnă.
În timpul acestor tratamente, va trebui să acordați atenție nu numai la starea suprafeței, ci și la 
spațiile dintre pavajele. În ele poate apărea mușchi, iar golurile din crăpături duc la microdaune iarna, când apa îngheață acolo și sparge cuburile. O astfel de suprafață este, de asemenea, mai puțin stabilă.

Pe de altă parte, merită să ne amintim că lucrările de îngrijire legate de pavaj nu trebuie efectuate iarna. În primul rând, nu trebuie să îndepărtați gheața  cu unelte ascuțite. Utilizați sare sau substanțe chimice pentru dezghețare.
 

Ce unelte pot fi folosite pentru curățarea pietrelor de pavaj?

Dacă doriți să întrețineți în mod eficient pavajele din jurul casei dvs., trebuie să vizitați magazin de bricolaj . Spălatoarele cu presiune , care îndepărtează murdăria cu un jet de apă, sunt considerate o modalitate foarte eficientă de curățare a gleznei . Poate că acesta nu este cel mai ieftin mod de a lupta împotriva poluării, dar spălarea pietrelor de pavaj în acest fel este cu siguranță foarte convenabilă.
La ce să cauți atunci când alegi o mașină de spălat cu presiune? Eficiența va fi cheia. Se exprimă în litri pe oră. În cazul nevoilor casnice, sunt de obicei suficiente mașini de spălat cu o capacitate de 400-500 l/h . Acest parametru devine mai important atunci când trebuie să curățați o suprafață mare acoperită cu pavaj.
Dispozitivul trebuie să aibă în continuare suficientă putere pentru a genera presiune înaltă - de preferință în jur de 150 bar. În plus, verificați lungimea furtunului înainte de a cumpăra. Cu cât este mai mare, cu atât ar trebui să fie mai confortabil să lucrezi.
 

Alte unelte pentru spălarea pietrelor de pavaj

Uneltele de mână pot fi folosite și pentru a curăța cubul. În special pentru murdărie minoră, o perie cu peri aspri va fi de obicei suficientă. Pentru probleme ceva mai mari, vor funcționa periile metalice , care vor putea îndepărta chiar și murdăria uscată. Perii ar trebui să fie din metal întărit, apoi se va putea ajunge la fiecare crăpătură.
Un cuțit sau un cuțit va fi util și pentru curățarea temeinică a golurilor dintre glezne Uneltele ascuțite vor fi folosite pentru a culege reziduurile de mușchi pentru a curăța definitiv suprafața.
O soluție mai puțin standard, dar la fel de eficientă poate fi... trimmerele pe benzină . Trebuie doar să cumpărați capătul potrivit pentru ei. Datorită acestui lucru, le puteți atașa o perie de sârmă, care va fi acționată de motorul trimmerului. Sunt disponibile ambele perii cu vârfuri dure și puțin mai flexibile. Vor curăța glezna și vor îndepărta mușchiul sau buruienile din crăpături.
Peria atașată mașinii de tuns este o modalitate eficientă de curățare a pietrelor de pavajO perie de sârmă pentru o motocositoare vă va ajuta să curățați cubul. Puteți găsi astfel de accesorii la  :    

Curățarea pietrelor de pavaj - ce solutii vor fi utile?

Periile singure, chiar și cele mai dure, evident nu sunt suficiente. Pentru ca curățarea pietrelor de pavaj să fie eficientă, merită să folosiți preparate profesionale de curățare.
Sunt disponibile în două forme de bază. Primul este lichidul pentru curățarea pietrelor de pavaj. Le puteți cumpăra în recipiente de câțiva litri. Se folosesc de obicei diluate - preparatul preparat este aplicat pe suprafață și abia apoi începe curățarea cu o perie.
Pentru îndepărtarea precisă a petelor de pe pavaj, se va folosi un spray. Datorită acestei forme, puteți aplica preparatul direct pe murdărie. Acest lucru este valabil mai ales pentru petele care sunt greu de îndepărtat. Spray-urile sunt eficiente local, dar mai puțin eficiente decât loțiunile.

Cum să curățați pietrele de pavaj? Remedii naturale

Cu toate acestea, nu doar preparatele profesionale te pot ajuta, ci și produsele pe care le vei găsi în bucătăria de acasă.

Oțet pentru sarcini speciale

Un astfel de remediu este oțetul. Este suficient să-l amestecați cu apă în proporțiile potrivite - 2: 1 în favoarea oțetului - și se va crea un amestec eficient. Și este universal aplicabil. Pe de o parte, va ajuta la îndepărtarea petelor, pe de altă parte, va lupta împotriva buruienilor din golurile dintre pietre. Cu siguranță, oțetul este și mai ecologic decât preparatele chimice.

Cum să curățați pietrele de pavaj cu sifon?

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în același scop. Cum să curățați pietrele de pavaj cu acest agent? Puteți aplica bicarbonat de sodiu pe pată și apoi spălați-o cu apă.
Leșia de sodă este, de asemenea, populară. La 10 litri de apă clocotită se adaugă apoi 100 de grame de sifon, iar după amestecare, se întinde pe suprafața cubului. Trebuie să fii atent cu asta, deoarece substanța rezultată are proprietăți corozive. Leșia se solidifică și curăță cubul - după câteva ore trebuie clătit cu apă.
Bicarbonatul de sodiu va ajuta, de asemenea, la prevenirea recreșterii buruienilor. Când umpleți golurile dintre pietre cu el, veți opri creșterea mușchilor și a altor plante nedorite pentru o perioadă.

Alte remedii de casă pentru curățarea pietrelor de pavaj

Dacă nu oțet sau sifon, atunci poate lichid de spălat vase? Aproape toată lumea are acest produs acasă. Contrar aparențelor, pe pavaje pot apărea impurități asemănătoare celor de bucătărie, adică pete grase. În același timp, lichidul de spălat vase este mult mai ieftin decât preparatele profesionale pentru curățarea trotuarului.
Efecte surprinzătoare pot fi obținute și prin spălarea pietrelor de pavaj cu coca-cola. Ca și lichidul de spălat vase, va ajuta în lupta împotriva petelor grase. În plus, îndepărtează eficient rugina. Cel mai bine este să lăsați cola să funcționeze și să o turnați pe pată, iar după câteva ore spălați cubul cu apă.

Curățarea pietrelor de pavaj - cum să faceți față celor mai comune murdărie?

Instrumentele și preparatele pentru curățarea pietrelor de pavaj trebuie adaptate tipului specific de pete și murdărie. Atunci munca ta va fi mult mai eficientă.

Cum să curățați pietrele de pavaj din ciment?

Este întotdeauna mai bine să preveniți murdăria decât să încercați să o îndepărtați, dar se întâmplă ca betonul umed sau tencuiala folosită pentru lucrările de finisare să cadă pe cub. Atunci cel mai bine este să acționați cât mai curând posibil și să-l spălați sub presiune.
De asemenea, puteți încerca să dizolvați cimentul uscat cu un jet de apă dintr-o mașină de spălat cu presiune și să îndepărtați resturile cu o perie. Preparatele speciale de curățare, care trebuie aplicate pe fragmentul uscat, vor ajuta și la dizolvarea cimentului. Aveți întotdeauna grijă să nu deteriorați cubul atunci când îl răzuiți.

Cum să îndepărtați mușchiul de pe pavaj?

Mușchiul este una dintre cele mai frecvente probleme de pe pavaj. În primul rând, un cub cu goluri acoperite cu mușchi arată rău. În al doilea rând, mușchiul în creștere va începe să perturbe suprafața cuburilor în timp. Iar suprafața acoperită cu mușchi după ploaie devine foarte alunecoasă.
În cazul mușchiului, periajul nu este de obicei suficient - fie manual, fie cu un trimmer. Nici măcar o mașină de spălat cu presiune nu se poate descurca. Uneori, rămășițele trebuie culese cu un cuțit.
Pentru a face curățarea cu o cârpă de spălat sau o perie mai eficientă, merită să tratați mușchiul cu amestecul de oțet și apă deja menționat. O alternativă sunt substanțele chimice care distrug mușchiul . Trebuie doar să vă amintiți că sunt periculoase pentru animale.

Cum să îndepărtezi petele de grasime de pe pavaj?

Petele grase, de exemplu din ulei, sunt contaminanți obișnuiți. În acest caz, merită să acționați cât mai curând posibil. Presărați nisip pe pata proaspătă pentru a absorbi o parte din grăsime.
Mai târziu, cel mai bine este să curățați pietrele de pavaj cu apă caldă și lichid de spălat vase. Dacă încă mai rămân urme, încercați ideea Coca-Cola și apoi tratați totul cu o spălătorie cu presiune. Dacă încă nu există efecte, puteți angaja totuși un preparat sau un solvent profesional. Nu uitați că poate decolora cubul!
 

Rezumat: cum să curățați eficient pietrele de pavaj?

Ar trebui să vă curățați pietrele de pavaj cel puțin o dată și, de preferință, de două ori pe an. Unul dintre cele mai eficiente dispozitive pentru spălarea cuburilor va fi o mașină de spălat cu presiune. Cu toate acestea, puteți folosi trimmere cu suprapuneri speciale. Pentru îndepărtarea manuală a murdăriei, va fi utilă o perie cu peri metalici și un cuțit.
Pentru curatenie poti folosi preparate profesionale, dar si remedii acasa. Acestea din urmă includ bicarbonat de sodiu, oțet, lichid de spălat vase și chiar Coca-Cola. Pe lângă curățarea regulată a pavajului, merită și impregnarea acesteia la fiecare trei ani. Cel mai bine este să folosiți un pulverizator sub presiune pentru a distribui preparatul.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!