Incalzirea apartamentului toamna si iarna. Pe ce dispozitive să pariezi?

Incalzirea apartamentului toamna si iarna. Pe ce dispozitive să pariezi?
Toamna și iarna pot fi frumoase și încânta cu un peisaj colorat și apoi alb. Cu toate acestea, este și o perioadă în care ne așteaptă provocări și cheltuieli suplimentare. Una dintre ele este încălzirea unui apartament sau a unei case . Din păcate, sursele de încălzire de bază nu fac întotdeauna față acestui lucru. Problema interiorului prea rece va fi deosebit de supărătoare pentru familiile cu copii mici sau pentru persoanele care răcesc ușor. Uneori, nici sistemul de încălzire centrală nu este capabil să furnizeze căldură tuturor camerelor. Apoi va trebui să încălziți apartamentul .
Cum să încălziți o cameră sau alt interior în care caloriferele sunt prea reci? Există mai multe soluții. Cunoașteți cele mai importante lucruri cu noi și aflați cum să vă încălziți apartamentul în mod eficient și în siguranță.

Încălzirea apartamentului - cele mai populare dispozitive

Locuitorii orașelor și satelor, caselor, blocurilor și caselor de locuit se luptă cu problema apartamentelor prost încălzite. Întrucât problema este atât de diversă, este dificil să găsești o soluție unică, universală. Prin urmare, merită să analizați mai multe moduri de a încălzi o cameră sau alte încăperi.

Modalitate pentru incalzirea apartamentului

Cea mai simplă și, de obicei, cea mai ieftină modalitate de a încălzi suplimentar o casă sau un apartament va fi o suflantă electrică de încălzire , cunoscută în mod popular sub numele de încălzitor cu ventilator . Este un dispozitiv care încălzește aerul rece și îl distribuie prin încăpere prin suflare.
Ștecherele trebuie conectate la sursa de alimentare. În interiorul echipamentului există un încălzitor special care emite căldură. Un mare avantaj al radiatoarelor electrice cu ventilator este încălzirea rapidă a dispozitivului. Mai ales în încăperile mici, efectul se va simți foarte repede.
Radiatorul ar trebui să fie echipat cu un termostat. Modelele moderne au capacitatea de a regla temperatura, precum și intensitatea fluxului de aer . În plus, puteți seta temperatura dorită la care suflantul se va opri singur. Dezavantajul va fi consumul mare de energie electrică, care poate fi asociat cu o cheltuială semnificativă. Unele radiatoare fac și un pic de zgomot.INCALZITOR ELECTRIC CONVECTOR CH2500DW MALTEC 2kW Latime 52 mm
 

Convectoare electrice

Un alt dispozitiv electric care va încălzi aerul din apartament este un convector. În acest caz, funcționarea sa se bazează pe simplul fenomen fizic că aerul cald este mai greu decât aerul rece . După încălzirea acestuia cu un convector amplasat la nivelul podelei, căldura crește rapid, crescând temperatura percepută în cameră.
Astfel de încălzitoare electrice consumă, de asemenea, multă energie. În plus, funcționarea lor are încă un dezavantaj - usucă destul de puternic aerul din cameră . Merită să ne amintim și să aveți grijă de hidratarea suplimentară.

Radiatoare cu ulei

O alta solutie care poate oferi incalzire suplimentara apartamentului sunt caloriferele cu ulei. Arata ca caloriferele traditionale. Spre deosebire de ele, însă, sunt mobile și pot fi amplasate în diferite încăperi unde avem nevoie în prezent de o temperatură mai mare. Radiatoarele de ulei pe roți sunt cele mai comune.
Este un dispozitiv umplut cu ulei care funcționează și cu energie electrică. După conectarea la energie electrică, încălzitorul încălzește uleiul, ceea ce crește temperatura încălzitorului. Și acesta degajă căldură în cameră. Radiatoarele cu ulei se încălzesc lent, dar degajă și căldură în cameră pentru o lungă perioadă de timp - chiar și pentru câteva zeci de minute după oprire.

Sobe 
Incalzirea apartamentului cu aragaz sau capra va fi posibila doar acolo unde avem acces la un cos de fum. Prin urmare, această opțiune nu este disponibilă pentru apartamentele dintr-un bloc, dar poate fi folosită în case, precum și în unele case de locuit.

Caprele și sobele pot fi mai ieftine de exploatat decât formele menționate anterior de încălzire interioară. Deci sunt o opțiune bună pentru cei care se întreabă cum să economisească la încălzire . Nu au nevoie de electricitate pentru a funcționa. Le puteți arde cu diverse materii prime , desigur, având grijă de calitatea corespunzătoare a aerului. Arderea lemnului poate fi cea mai ieftină.
Sobele din oțel , care se încălzesc rapid și emit bine căldură, funcționează bine. Cu toate acestea, atunci când utilizați astfel de dispozitive, trebuie să vă amintiți să le protejați corespunzător - păstrați distanța față de pereți sau mobilier. De asemenea, ar trebui să ne amintim despre întreținerea corectă a sistemului de coș de fum, care trebuie să fie neobstrucționat pentru a evacua în mod corespunzător fumul.

Incalzire apartament modern - radiator infrarosu

Toate modalitățile menționate mai sus de a încălzi suplimentar o casă sau un apartament s-au concentrat pe creșterea temperaturii aerului. Încălzitoarele cu infraroșu, între timp, funcționează puțin diferit.
Ei emit radiații infraroșii care încălzesc direct oamenii și obiectele din cameră, precum și pereții. Elementele încălzite eliberează apoi căldura în cameră. Încălzitoarele cu infraroșu sunt alimentate de electricitate. Cu toate acestea, ele sunt considerate destul de economice. Printre avantajele acestei metode de încălzire a apartamentului se remarcă faptul că nu usucă aerul și nici nu mișcă particulele de praf.
Acesta este cel mai important dintre dispozitivele folosite astăzi pentru a încălzi suplimentar interiorul. Lista nu include încălzitoarele cu combustie , pe gaz sau cu ulei. Deși sunt folosite în hale de producție sau depozite, nu vor funcționa în case și apartamente din cauza gazelor de eșapament emise.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!